Cartier, Must De Cartier

Dámský parfém Cartier Must De Cartier má již dlouholetou historii a díky tomu je ověřený časem. V roce 1981 ho stvořil Jean-Jacques Diener. Je to orientální vůně, která obsahuje výrazné složky, proto se hodí pro ženy, které jsou rády středem pozornosti.

Myslím, že mladší ročníky v takových parfémech nemohou mít velkou zálibu a buď do nich prostě žena dospěje, nebo se jí nezalíbí nikdy. Nevím, jestli je to flakonem, nebo samotnou vůní, ale cítím z ní minulost. Pravděpodobně to mají na svědomí aldehydy, ale dominantní jsou zde citrusy v úvodu, později galbanum, ambra a vanilka, které krásně doplňuje santalové dřevo. Předpokládám, že už každý zažil ten pocit, že mu něco připomnělo minulé časy (a nemusel je nutně zažít) a tak zvláštně se mu sevřel žaludek. Přesně toto ve mně vyvolává Cartier Must De Cartier. Sofistikovanost a eleganci minulých dob, kdy ženy byly (povětšinou) dámy a muži byli gentlemani.

Cartier Must De Cartier je charismatická, nadčasová, sofistikovaná, sebevědomá, elegantní a tak trochu záhadná vůně. Není to parfém pro ženu, která nezná svou hodnotu. Také bych tento parfém nedoporučovala mladým slečnám, protože by s ním neplynuly do jednoho celku a vypadaly by, kdyby si půjčili parfém od své mámy.


Nejlevněji si můžete parfém Délices de Cartier koupit ZDE.


Další recenze na
Cartier parfémy.


Must De Cartier Cartier složení
Hlava
galbanum, bergamot, mandarinka, aldehydy, broskev, ananas, dřevo, citron

Srdce
jasmín, ylang-ylang, orchidej, orris, růže, vetiver, pižmo, karafiát, narcis, neroli, kůže

Základ
vetiver, cibetka, vanilka, fazole tonka, santalové dřevo, jantar